perjantai 23. elokuuta 2013

Kaikenlaista

okei... neljään kuukauteen mahtuu aikasta paljon tapahtumaa meidänkin elämässä.
Koitetaanpa jonkilaista kronologista järjestystä tässä kirjoituksessa.

Huhtikuussa oli meillä pientä perhetapahtumaa ilmoilla, Romppainen (Astersland Almost An Angel) pyöräytti meille aika mallikkaasti seitsemän pennun pentueen ja kaikki meni enemmän, kuin hyvin. Pentuja itseasiasiassa syntyi kahdeksan kappaletta, mutta yksi pieni tyttönen jouduttiin laittamaan koirien taivaaseen heti synnyttyään, tästä pikkucorgista ei olisi tullut elinkelpoista yksilöä.
Pennut jakaantuivat kivasti: 1uros(punainen) ja 6narttua(3tricoloria,2punaista), kaikki priimoja pikku pötkylöitä.
Isänä tässä pentueessa oli "Hippo" Wickham Tirroed O´r Isel(Pemcader Belroyd Zodiac x Nebriowa Sweet American Girl), punainen uros Alankomaiden tuonti. Ja Hippohan ei ole mikään turhajätkä... sillä on suoritettuna paljon muutakin kuin vain näyttelykehän kiertämistä ;)

Pentuaika meni ihan siivillä, ne vaan kasvoi ja kasvoi ja lopulta luovutukset olikin jo edessä.
Kaikille löytyi aivan huippuhyvät kodit- jälleen. Tänäkin vuonna pentukyselyitä ja hyviä kotivaihtoehtoja oli roimasti enemmän, kuin mitä pentuja sitten lopulta tuli
Niin, ja alkuunhan meillä oli tieto, että pentuja on tulossa vain max. kaksi kappaletta ;) - nooh, vähän enemmän sitten tuli!
Tästä pentueesta suomeen jäi viisi penikkaa joista yksi meille kotio, kaksi punaista tyttöä muutti Eestin maalle- äitinsä synnyinmaahan.

Toukokuussa käytiin maailmalla näytelmissä jälleen. Viipuri on tälläerää paikkana, käväistiin siellä reippaina omatoimi matkaajina. Mukana oli parsoni, kiinanharjaa, corgit ja irkku.
Mainetta tuli kaikille muille paitsi corgeille :D
Meidän Ansu Irkku (Brokenwheel Proxima) sai venäjän junnusertin ja oli ROP juniori.
Kiva, mutta raskas reissu.
Toukokuulle mahtui myöskin Tohmajärven ryhmänäytelmät... ihan suomenmaalla.
Sieltä ei mitään mainittavaa omille koirille. Mukana oli Lyyli ja Tauno (L.Aukusti & L.Reetta Räyhäntytär). Tauno sai tosin ERIn ja Lyyli EHn. Mukana oli Hippa the Heeler.... Hippa sitten saikin sen mitä oltiin hakemassa... SERT & ROP :). Hipan tilannehan on nyt sitten se, että yksi puuttuu FI MVAn arvosta.

Kesäkuussa oli pikavisiitti tallinnassa. Luige KR näyttely Ansun kanssa. Sieltä tuloksena Junnu serti ja VSP juniori. Tili siis auki eestissä!
Muutoin kesäkuu oli hiljaiseloa, töitä, pentujen hoitoa ja raksahommia... tai ei se mitään hiljaiseloa oikeastaan ollut- aika haipakkaahan tuo oikeastaan oli!

Heinäkuu oli ja meni.
Mutta heinäkuu oli Pärnu kuukausi.
Pärnu on aina yhtä ihana! ja meille aina yhtä menestyksekäs ;)
Heinäkuun alussa oli Pärnun KV näyttely, rýhmä rämä lähti taas liikkeelle.
Puolen miljoonan Fordi kuljetti taas halki eestinmaan, mukana oli tälläerää omista Ansu ja Tauno ja turisteista suuri valkoinen mahtava puudeli Marttina`s Mattea "Zico" ja emäntänsä Nina.
Mahtavat näyttelypäivät hyvässä seurassa kera Astrid, Kätlin & Co. Tuloksetkin aika mahtavat: Tauno sai vetskujen sertin ja oli ROP VET sekä lopulta BIS 4 veteraani... tuomarina vielä Tuula Maija Tammelin. Näinhän Taunosta sitten tuli Eestin veteraani muotovalio.
Mutta Zico se räjäytti koko potin. Ekalta päivältä suuri valkoinen nappari sertin ja oli ROP, lauantain ja sunnuntain inttinäyttelystä taasen PU1,SA & CACIB ja VSP.... ei huono!

Viimeinen pentukin lähti heinäkuussa maailmalle ja talo hiljeni pennuista ihan tyystin.

Heinäkuulle mahtui myös yksi suru.-uutinenkin. Meidän pikku Ellu... Lokatin Terrwyen (Annline`s Catch A Dream x Lokatin Rhan) lähti paremmille haukkumaille veljensä Toopen luokse.
Elman sairastelut veivät lopulta voiton ja päädyttiin tekemään tämä ratkaisu, Elman on nyt parempi olla.

Elokuuta mennä porskutetaan kovaa vauhtia.
Tämä kuu on ollut työntäyteinen ja rankasta kesästä on koitettu toipua.
Muutama koira häppeninki on tiedossa hyvällä kokoonpanolla ja eestikin taas häämöttää edessäpäin.
Emäntä on liittynyt tampereen pikkukoiriin ja tämän myötä varmaankin päästään corgestereiden kanssa johonkin harrasteisiin mukaan :)

Lokatin Juurako- Hulda (Wickham Tirroedd O´R Isel x Astersland Almost An Angel)
 

Marttina`s Matteo "Zico" Pärnussa 1xROP,2xVSP,1xSERT,2xCACIB

Pemujen voittajat: ROP Astersland Please Come Out Tonight "Bruno" & VSP Astersland Sweet`n Special "Hella"
Tuomari Miroslaw Redlick,Puola
eli siis meidän Pipan isi Bruno ja Ronjan tyttö Hella :)

Zicon saalis
 

Pärnun virallinen turistikoira... historia toistaa itseään.

 

Lokatin Ruma-Elsa... meidän lauman uusin, rääpäle Elsa :)

~IN MEMORIAN~
ELMA

Lokatin Terrwyen
s.12.8.2006
*3.7.2013

Hyvää matkaa Elma rakas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti